MENU

23. De 5 dingen die je niet wist over je ideale klant

We denken hen goed te kennen, onze ideale klant. Maar is dat ook zo? We zouden hen zeker graag helpen maar hoe trekken we onze ideale klant aan zodat we dit met veel plezier kunnen doen?

Aanvankelijk kon ik dit niet zien hoe ik dit kon doen. Ik had veel valse overtuigingen met betrekking tot mijn doelpubliek en zeker ook met betrekking tot mijn ideale klant.  (Gratis stappenplan hier).

Ik moest deze overtuigingen rechtzetten voordat ik aan de slag kon gaan. Hieronder de vijf dingen die je moet weten om je ideale klant te beter leren kennen.

  1. Er is slechts één ideale klant.  Het creëren van 1 profiel zal andere potentiële klanten niet afstoten.  Met één ideaal klantprofiel zal je bericht op de markt duidelijker zijn en ook makkelijker te communiceren.  Hoe duidelijker, hoe makkelijker voor klanten om je te vinden.
  2. Het kiezen van één ideaal klantprofiel betekent niet dat je ‘neen’ tegen andere klanten zegt. Dat zou zeker niet je business doen groeien, maar nog belangrijker: je zal niet te weten komen of je marketing bericht juist is. Op deze manier leer je meer over de markt zodat je – indien nodig- je marketingplan kan aanpassen.
  3. Er is geen juiste doelgroep of niche.  Het bestaat niet.  Soms denken we wel maar het is nutteloos om je tijd en energie aan besluiteloosheid te besteden.  Kies er één en ga aan de slag!
  4. Je ideale klant is geen reflectie van jezelf.  Ze kunnen wel een gelijkenis met je hebben maar er is nog een verschil.  En dat moet je echt goed begrijpen.
  5. Het bepalen van je ideale klant is echt nodig en moet eigenlijk de eerste stap van een startup zijn.  Het is de belangrijkste stap die je ooit zal doen omdat deze stap aan de basis ligt van je businessplan.

Als je nog vastzit om je ideale klantprofiel te creëren of je het huidig profiel wil nakijken, dan is er een gratis stappenplan om je te helpen.

CLOSE
Contact